četvrtak, 24. prosinca 2009.

Hrana ... njam njam


Kakav se nevjerojatan pogled pruza sa krovne terase naseg omiljenog restorana Karpe diem. Ekipa Radju, Ramu, Samu i Tsotre ovaj boravak cine trostruko ugodnijim. Naravno da me se sjecaju nakon godinu i pol dana, a Adrijana se odmah zaljubila i u njih, u ambijent i hranu. Kao da smo u nekoj velikoj sretnoj obitelji... Ovo na slici je pogled na Himalaju u popodnevnim satima, kada sunce crveno oboji dio planina, a u daljini se vide snjezni vrhovi. Cudna je ovdje klima... na suncu vruce, u hladu brrr... U mjestu ima palmi, naranci i ostalog tropskog drveca, iako zna biti snijeg i minus 12 i 1. mjesec. Kazu da imamo srece ove godine...

U Carpe diemu ima Indijske, Tibetanske, Meksicke, Tajlandske, Talijanske i Kontinentalne (evropske) hrane. I uvijek ima sve na jelovniku. I ne mozete vjerovati kojom brzinom dobijete sve naruceno i kako lijepo aranzirano, a tek kako fino...
Mi Hrvati samo mislimo kako znamo kuhati... Omiljeni dorucak nam je tost s maslacem i djemom i to s nekim finim bobicama koje ne znamo imenovati. Zatim slijedi porridge ili zobena kasa u mlijeku, koju Adrijana jede s cokoladom a ja sa suhim vocem. Pre fino! Za rucak jedemo svasta - riza sa dhalom - lecom na saft i povrcem u pikantnom umaku na indijski, nekad meksicki burito sa grahom sirom i povrcem, nekad tofu burger s pomfrijem i povrcem... uglavnom ne stedi se na povrcu i salata se dobiva uz gotovo svako jelo. U krusnoj peci na krovu peku se chapatti - mali malo deblji mlinci koji se mogu jesti uz svako jelo, a mozete dobiti i pravu pizzu, iako je tijesto malo neslano, a paradajz umak bocu pre kiseo... medjutim, sve je fino i fisko! Tu se na krovu sjedi ili lezi na niskim madracima i cuju se razne price i iskustva iz cijelog svijeta, navecer uvijek netko nesto svira ili pjeva i za cas nastane spontani tulum!

Nema komentara: